3x Zo kies je een goede sportbeha

3x Zo kies je een goede sportbeha

Een sportbeha kiezen is een lastige klus, net als het uitzoeken van een goede beha. Waar moet je nu echt op letten als je een goede sportbeha wilt gaan kopen?

1. Wat is je cupmaat?

Net als bij een gewone beha is het heel erg belangrijk dat je een sportbeha kiest in de juiste cupmaat. Een sportbeha drukt je borsten niet helemaal plat! Een goede sportbeha ondersteunt je borsten en zorgt ervoor dat ze niet heel erg veel bewegen, maar behoudt wel de natuurlijke vorm van je borsten.

2. Waar ga je de sportbeha voor gebruiken?

Draag je hem tijdens de yogales of tijdens een intensief uur hardlopen? Hoe meer ‘kans’ dat je borsten flink op en neer bewegen bij de sport die je beoefent, hoe steviger de beha moet zijn, die je weer kunt afleiden aan de dikte en de breedte van de bandjes. Des te breder en dikker die zijn, des te beter je de sportbeha kunt dragen bij het oefenen van intensieve sporten.

3. Zit hij lekker?

Een beha moet altijd comfortabel zitten. Natuurlijk is het ook fijn als hij er leuk uitziet, maar bij een sportbeha gaat het comfort echt voor het uiterlijk. Een sportbeha heeft namelijk een puur praktische functie en dat is niet verleiden, maar puur de ondersteuning voor je borsten als je gaat sporten.

Beeld: Eat Run Love

Share This

About the author