Wordt 2016 het einde van de string?

Wordt 2016 het einde van de string?

Strings: koop jij ze nog? Negen tegen tien dat jouw lingerielade gevuld is met hipsters en boxers en misschien met een paar strings voor de gelegenheid. Maar de dominantie van het kleine niemendalletje is voorgoed voorbij. Zwaaien we met z’n allen de string voorgoed gedag in 2016?

In de jaren negentig waren strings ongekend populair. En soms moet je er ook gewoon een aan. Bij een witte broek. Of die ene strakke jurk. Of misschien draag je wel een string tijdens het sporten.

Verkoop van strings in vrije val

De verkoop van strings krimpt inmiddels ieder jaar met zeven procent, terwijl de verkoop van hipsters, boxers en al het andere dat super comfortabel zit, met maar liefst zeventien procent. Comfort gaat steeds meer boven de look, lijkt het. Maar als je aan een gemiddelde man vraagt of hij een voorkeur heeft voor een hipster of een string, zal hij negen van de tien keer altijd voor de hipster gaan… dus voor de mannen hoeven we het ook niet te doen in 2016.

Vaarwel string?

Tien jaar geleden liepen we allemaal in broeken met een zeer lage taille, waar we en masse onze string bovenuit lieten piepen (ieieieie!): nu regeren de broeken met de hoge tailles in de rekken. En daar past ook absoluut een ander soort broekje bij.

En daarnaast gaan vrouwen steeds vaker ondergoed voor onszelf kopen en denken steeds minder aan de ander (lees: De Man). Comfort komt met rasse schreden terug op het eisenlijstje. Natuurlijk en comfortabel, dat lijken de twee nieuwe toverwoorden te zijn in de lingeriewereld voor jonge vrouwen de komende jaren.

Beeld: Pixabay

Share This

About the author