Wij houden van de babydoll!

Wij houden van de babydoll!

Vind je een pyjama of een nachthemd saai en oubollig en een pyjama te warm om in de slapen? Ga dan voor de klassieke sexy babydoll!

De babydoll  is vaak gemaakt van een zachte stof die heerlijk aanvoelt en prachtig om je lichaam heen valt. Babydolls bestaan natuurlijk in allerlei soorten kleuren en lengtes, dus kies er een uit die voor jou lekker aanvoelt. Je gaat er immers wel in slapen! Bij wat kouder weer zijn warme pantoffels een must om naast je bed te hebben staan. Maak je ochtendlook compleet met een mooie kimono. Die trek je zo over je babydoll aan.

Babydoll ontstond in de oorlog

De babydoll bestaat in modeland nog niet zo heel erg lang. De creatie van deze superkorte nachtjapon ligt nog niet eens zo heel ver achter ons. De babydoll werd voor het eerst ontworpen door de Amerikaase lingerieontwerpster Sylvia Pedlar die deze korte nachtponnetjes in 1942 ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Er was weinig stof verkrijgbaar voor een goede prijs en dat loste deze creatieve vrouw op deze manier op. Al snel werd haar creatie een babydoll genoemd, maar Pedlar zelf verfoeide deze naam.

Babydolls werden toen veel gemaakt van chiffon en polyester satijn. Een kanten afwerking hoorde er helemaal bij. In de eerste instantie vind je een babydoll misschien echt iets om ‘s nachts in bed te dragen, maar de bedoeling van dit kledingstuk was juist om gezien te worden. Door de toevoeging van kant en doorschijnende stoffen bood het kleine japonnetje ook een uitdagende blik op de onbedekte huid daaronder…

Bron: Wikipedia

Beeld: “Pink filmy baby doll” by Tranquil Garden – Own work. Licensed under GFDL via Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_filmy_baby_doll.jpg#/media/File:Pink_filmy_baby_doll.jpg

Share This

About the author