Welke bh past bij jou?

Heb jij je ook altijd al afgevraagd welke bh bij jou vorm borsten past? Kortgezegd: ben jij een appel of een peer.. of misschien wel iets heel anders. Marie Jo ontwikkelde hiervoor een perfect vragenlijstje, zodat je er snel achter komt welke bh jouw figuur het mooiste doet uitkomen.

1. Heb jij weinig volume bovenaan je borst en is je borst veel ronder beneden?

Dan heb jij een peervorm. We zien de peervorm zowel in grotere als kleinere cupmaten. Vaak komt dit type boezem voor na een zwangerschap of gewichtsverandering.

  • Jij hebt nood aan een bh met voldoende steun, een beugel die hoger komt in het stukje tussen de borsten en een cup met een hogere decolletébelijning. Een BH die de borst lift zorgt ervoor dat het borstvolume mooi verdeeld wordt en dat je borst bovenaan iets voller lijkt.

2. Heb je een stevige borst met een volledige ronde, bolle vorm?

Dan heb je een appelvorm.  Ook dit type kan zowel in de grotere als kleinere cupmaten voorkomen.

  • Jij hebt geluk! Met dit ronde type borst kan je zowat elke snit dragen. Een verleidelijk balconnetmodel is zeker een aanrader, want je borst valt mooi in de cup en de sensuele welving bovenaan mag gezien worden. Een balconnet heeft een lagere, horizontale decolletébelijning dan pakweg de klassieke beugelbh.

3. Heb jij een grote cupmaat, een mooie cleavage en een bolle boezem?

Dan ben je een meloenvorm.

  • Veel vrouwen benijden je om je volupteuze boezem, maar jij weet dat die ook nadelen heeft. Jij hebt zeker en vast voldoende steun nodig, comfortabele bredere schouderbandjes en een stevig, elastisch rugpand. Kies een bh die je borsten ook mooi scheidt. De klassieke beugelbh is een topper op dat vlak!

4. Kan jij alleen maar dromen van peren, appels, laat staan meloenen? Heb je m.a.w. een hele kleine cupmaat?

  • Kies dan voor een sensuele push-up! Er zijn tegenwoordig al tal van push-upmodellen die voor elk type borst een oplossing bieden. Met uitneembare pads of geleidelijke mousse verdikking in de cups? Die cleavage is ook voor jou weggelegd!