Weg met de beha! Of toch maar niet..

Weg met de beha! Of toch maar niet..

Ik ben echt fan van de blog Lingerie Nieuws zoals jullie weten. Regelmatig verwijs ik naar artikelen op deze blog en zo kwam ik ook weer dit grappige berichtje tegen. Vaak beginnen vrouwen vanaf hun twaalfde of dertiende beha’s te dragen – ik was geloof ik dertien, ik heb nog een beeld voor me dat ik volgens mij in de tweede zat en naar de Hunkemöller ging met mijn moeder om mijn eerste beha uit te kiezen: cup A – donkerblauw met een strikje, wat voelde ik me vrouwelijk!

Sindsdien ben ik geen dag zonder beha de deur uit geweest. Je voelt je onaf zonder beha en die ondersteuning hebben je boobs echt nodig. Maar is dat wel zo, moeten we niet allemaal eens een dag (of meerdere) geen beha dragen? Een blogster van het Amerikaanse BuzzFeed, Kristin Chirico, besloot eens een week geen beha te dragen. Gewoon om eens te kijken hoe het zou bevallen. Met haar cup E was ze namelijk al sinds haar dertiende niet meer het huis uit geweest zonder beha. Want: als je grote borsten hebt, moet je echt altijd een beha dragen. Ze verwachtte dan ook dat het super pijnlijk en oncomfortabel zou zijn om een week behaloos te leven. Maar niets bleek minder waar.

Geen beha dragen voelt vreemd

Geen beha dragen was de eerste dagen van de behaloze week erg oncomfortabel, maar zoals de blogster zelf toegeeft, zat dat vooral tussen haar oren. Ze voelde zich alsof ze een wet of regel aan het breken was, en vertelde iedereen over haar experiment alsof ze zich moest verontschuldigen. De reactie van de meeste mensen op het nieuws dat ze geen beha droeg? “Oh? Dat was me niet opgevallen.”

Ze werd er ook onzeker van, omdat ze ineens zag dat ze hangborsten had, en dat haar borsten bovendien ongelijk waren. Toch maar weer een beha dragen, dan? Nee, ze heeft het experiment afgemaakt. En zegt nu, dat als ze foto’s uit die tijd terugkijkt, ze zelf ook geen verschil ziet tussen met en zonder beha. Veel last van lichamelijke ongemakken had de schrijfster niet en voelt zich nu echt bevrijd.

Beeld: Buzz Feed

 

Share This

About the author