String of short?

String of short?

Wat een verandering vindt er plaats in de lingeriewereld. Tien jaar geleden lag mijn lingerielade nog vol met strings (en ik had heel veel boxers van Bjorn Borg, dat was echt het, toen, als je geen boxers droeg van BB hoorde je er echt niet bij). Hoe wist iedereen dat je er een droeg? Die liet je uitpiepen boven de rand van je jeans, niet te opvallend, maar zeer zeker zichtbaar. Als ik nu kijk in mijn lingerielade, zie ik bijna alleen maar shortjes en boxertjes. Ik heb nog wel een paar strings, omdat het gewoon soms niet anders kan. Maar als het even kan, mijd ik dit onderbroekje. Hoe zou dat toch komen, dat de string eigenlijk steeds verder wegraakt uit het modebeeld en de shorts alleen maar aan populariteit toenemen?

Short: retrohype

Misschien heeft de retrohype daar wel mede voor gezorgd. Ook zien we steeds meer comfortabele shapewear. Slipjes mogen langer zijn en tot hoog in de taille komen. Lange leve het comfort! Nu ben ik zelf niet zo heel erg weg van die hele hoog opgesneden slips als ik eerlijk ben… maar je ziet ze wel steeds vaker in de schappen hangen. Zullen strings – en misschien zelfs wel de klassieke rioslipjes- misschien wel helemaal verdwijnen uit de lingeriecollecties?

Mannen houden van shorts

Zover gaat het denk ik niet komen. Strings zullen wel altijd een vaste waarde blijven, zowel in de winkel als in de lingerielade. Voor sommige gelegenheden kan je ook niet anders. Een mooie jurkje met randjes? Hello no. Een mooie kokerrok waar je ook je lijntjes van je short ziet zitten? O nee. Maar eigenlijk ben ik stiekem erg blij dat deze trend doorzet. Want laten we eerlijk zijn, een short zit veel en veel lekkerder dan een string. En bijkomend voordeel: er zijn heel veel mannen die een short gewoon een stuk aantrekkelijker vinden dan een string. Dames, er mag weer meer bedekt en ingepakt worden.

Waar geef jij de voorkeur aan, een string of een short?

Beeld: Marie Jo (String Tom)

 

Share This

About the author