Strandfeestje? Ga voor de playsuit

Strandfeestje? Ga voor de playsuit

Heb jij binnenkort een strandfeestje in je agenda staan? Verlang jij ook zo naar het strand, zomerse temperaturen en kabbelende golven op de achtergrond terwijl jij met een cocktail in je hand staat? Zo’n strandfeest vraagt om een zomerse outfit: ga voor een playsuit!

Comfortabel: de playsuit

Bij echt zomerse temperaturen hoort een luchtige outfit. Dus wil je zowel trendy zijn, maar niet willen inleveren qua comfort? Dan ga je voor de playsuit: zeer comfortabel en je ziet er ook nog eens nonchalant casual uit. Onder bloggers en toonaangevende modesites wordt de playsuit al het casual trendy antwoord genoemd op de klassieke avondjurk… dat is wel een hele aparte vergelijking, maar we zien het steeds meer: playsuits op de rode loper, geen uitzondering maar eerder een regel lijkt het wel.

De playsuit lijkt op een jumpsuit, maar de playsuit heeft geen lange, maar korte pijpjes die ook nog eens wijd vallen. Vaak zit er een elastische band rond de heupen. Echt een pakje in een stuk. Vaak valt de bovenzijde van de playsuit hoog en zijn de schouderbandjes aan de korte kant. Maar de playsuit komt ook in een strapless variant, maar ook in een versie met korte mouwtjes.

Pastel of grafisch?

En de playsuit komt natuurlijk in allerlei kleuren deze zomer. Veel effen kleuren, maar je ziet hem ook voorbij komen in allerlei grafische prints. Klassieke zwart-wit, maar ook andere kleurencombinaties kom je nu veel tegen in de kledingzaken. Ook etnische prints blijven het goed doen deze zomer. Dus wil je de laatste trends volgen, kies dan voor een playsuit in een pasteltint, een grafische zigzag print of een kleurige etnische print. Dan zit je altijd goed. Niet alleen wat dat strandfeestje betreft…

Bron: Boohoo

Beeld: Esprit via Wehkamp

Share This

About the author