Spraakmakende reclame voor ‘menstruatie-ondergoed’ geweerd

Spraakmakende reclame voor ‘menstruatie-ondergoed’ geweerd

We kijken allang niet meer op van lingeriereclames met schaars geklede modellen. Ze worden ook zelden geweerd door reclamecodecommissies op straat.

Maar in de metro van New York is vorige week een campagne geweigerd van ondergoedlabel Thinx. Wat valt er op de foto’s te zien? Eieren en fruit.

Eieren en fruit

De foto’s van de nieuwste campagne van Thinx zijn verre van choquerend of te seksistisch. Door middel van eieren en sinaasappels laat het merk zien wat een lichte menstruatie is. Heel stijlvol en subtiel eigenlijk. Maar daar denkt het aannemersbedrijf voor de Metropolitan Transit Authority in New York anders over. Het bedrijf vond de reclamebeelden aanstootgevend en gaf geen goedkeuring om de panelen te installeren in de metrostations. Het ‘menstruatie-ondergoed’ zou te onsmakelijk zijn.

Menstruatie-ondergoed

Het ondergoedmerk Thinx werd bedacht om de dagen van lichte menstruatie te vergemakkelijken. De onderbroekjes kunnen gedragen worden in plaats van maandverband of tampons. Thinx werkte drie jaar lang aan het ondergoed. Het is antibacterieel, vocht opnemend en gaat lekken en vlekken tegen. De CEO van het menstruatie-ondergoed beschrijft de slipjes als empowering en beschermend. Het merk deelt via de sociale media kanalen ook verhalen van inspirerende vrouwen en steunt vrouwen in Oeganda met de opbrengst van hun verkoop.

Bron: Knack

Beeld: Thinx

Share This

About the author