Slaap jij met je beha?

Slaap jij met je beha?

Slaap jij wel eens met je beha? De een zweert erbij en zegt dat het hangborsten voorkomt, terwijl de andere vrouw beweert dat het juist ontzettend slecht is voor je borsten. Maar wat zijn nu echt de feiten?

Ten eerste vallen we maar gelijk met de deur in huis: borsten kunnen gewoon niet op tegen de zwaartekracht. Je kunt een beha in de nacht dragen, maar het helpt in geen enkel geval tegen hangborsten. Misschien dat een beha je tijdens het slapen iets meer comfort biedt (kies dan wel voor een exemplaar zonder beugels anders lig je echt niet lekker), maar het helpt echt niet tegen hangende borsten. Het is gewoon onvermijdelijk dat onze borsten na verloop van tijd gaan hangen. Na een zwangerschap, snel gewichtsverlies en gewoonweg door veroudering van de huid.

Slaap jij op je rug? Pas op voor striemen!

Maar in de praktijk zijn er ook veel dames die juist het tegendeel beweren. Zij zien hun beha als een goed middel om hun borsten jong en stevig te houden. Dames die consequent lingerie in bed dragen, zouden minder snel last hebben van hangborsten. Volgens plastisch chirurg Douglas McGeorge zou het slapen met beha ook kunnen helpen bij het voorkomen van striemen. Vooral vrouwen met een grotere cupmaat zouden hier veel profijt van hebben. Als je op je rug slaapt en je bent gezegend met een vollere boezem, dan zakken je borsten naar de zijkant, waardoor uiteindelijk striemen kunnen ontstaan.

Een speciale nachtbeha

Vooral vrouwen met een vollere cupmaat hebben dus baat bij een beha in de nachtelijke uurtjes. Draag je beha onder je pyjama voor extra comfort en kies voor een speciale nachtbeha met of zonder beugels. Slaap lekker!

Bron: De Telegraaf

Beeld: Pixabay

 

Share This

About the author