Sexy: jarretels (maar hoe draag je ze eigenlijk?)

Sexy: jarretels (maar hoe draag je ze eigenlijk?)

Jarretels: misschien heb je er een paar in je lingerielade liggen of misschien wil je heel graag een paar aanschaffen. Hoe is deze sexy accessoire ontstaan en nog belangrijker: hoe draag je ze eigenlijk?

Bij jarretels denken de meesten gelijk aan kinky seks. Of aan een sexshop. Maar jarretels zijn van origine helemaal niet zo stout bedoeld. Natuurlijk, er zitten spannende kanten aan jarretels  in vergelijking met andere items maar ze zijn nog steeds geschikt waar ze voor gemaakt zijn: het dragen in combinatie met nylonkousen. Jarretels stralen persoonlijkheid en vrouwelijkheid uit en zijn dan ook een must voor in je lingerielade.

Jarretels: al eeuwenoud

Jarretels bestaan al ontzettend lang en hadden vroeger een puur praktische taak: het ophouden van je kousen zodat je benen warm bleven. De kousen waren vroeger vooral gemaakt van katoen, wol en zijde. Aan het begin van de twintigste eeuw begon de nylonkous in zwang te raken en meer en meer werden kousen van nylon gemaakt, zeker in de jaren vijftig won nylon het ruimschoots. De nylonkousen werden in bijna altijd in combinatie met de jarretelgordel gedragen. Daarna was het de beurt aan de panty en raakte de jarretelgordel steeds meer in het vergeethoekje.

Hoe dragen we ze?

Hoe dragen we ze nu? Vaak hebben we dit sexy item niet eens meer nodig, maar dragen wij ze puur voor de schoonheid. Want voor de populaire hold up kousen is het niet nodig om ze nog langer te dragen. Toch geeft het dragen van kousen een extra speciaal gevoel van stijl. Glamour, vintage, de tijd van de oude filmsterren herleven… Je draagt ze met clipjes die bevestigd zijn aan een gordeltje, die je voor het gemak onder je ondergoed draagt want anders wordt even plassen steeds een hele klus…

Beeld: Pixabay

 

 

 

 

 

Share This

About the author