Serena, Amy en Patti: krachtig naakt op de Pirelli-kalender

Serena, Amy en Patti: krachtig naakt op de Pirelli-kalender

Het is weer de tijd van het jaar: de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli heeft zijn jaarlijkse kalender gepresenteerd. Voor het eerst zien we niet alleen maar graatmagere modellen, maar krachtige vrouwen.

De foto’s van tennistopper Serena Williams, Amy Schumer en Patti Smith bewijzen dat sexy niet synoniem is aan maat 34 of aan maximaal 25 jaar oud.

Alleen voor VIP’s

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli maakt al tientallen jaren grote sier met zijn verzameling verleidelijk en bekend naakt in de jaarlijkse kalender. Laetitia Casta, Kate Moss en Monica Bellucci gingen ooit uit de kleren voor de kalender, die fungeert als statussymbool en waar collectors-item: er worden er maar een paar duizend gedrukt en hij is niet te koop. Alleen VIP’s kunnen ieder jaar een kalender bemachtigen.

Maar dit jaar is er gekozen voor een heel andere manier van presentatie en fotograferen. Met het inhuren van de artistieke fotografe Annie Leibovitz werd het roer drastischomgegooid. D 43e editie toont nu artistiek in plaats van verleidelijk naakt. “Ik heb vooral nagedacht over welke vrouwen momenteel een rol spelen, vrouwen die ook daadwerkelijk iets bereikt hebben,” vertelde de fotografe eerder aan New York Magazine.

Serena, Agnes en Yao

Naast Serena Williams, Patti Smith en Amy Schumer staan ook Agnes Gund, Kathleen Kennedy, Mellody Hobson, Shirin Neshat, Yao Chen en Natalia Vodianova op de Pirelli-kalender.

Bron: HLN

Beeld: Pirelli

Share This

About the author