Push up, minimiser, balconette: welke beha past bij jou?

Push up, minimiser, balconette: welke beha past bij jou?

Kies jij ook altijd voor hetzelfde model beha? Of weet je soms gewoon niet wat je moet kiezen omdat er zo ontzettend veel soorten zijn? En welk model zorgt nu precies voor welke ondersteuning?

Welke beha draag je bijvoorbeeld om je borsten groter te laten lijken? Of wil je juist dat jouw boobies minder opvallen? Vind jouw favoriete model in het volgende overzichtje.

Push up, minimiser, sportbeha

1. Klassieke beha: Een klassieke beha heeft een driehoekig basismodel, hij kan versterkt zijn met baleinen of beugels.
2. Push-up: Deze beha’s duwen de borsten omhoog zodat de borsten groter lijken.
3. Minimiser: Deze beha’s duwen de borsten plat tegen het lichaam, zodat de borsten kleiner lijken. Dus heb je voor je gevoel teveel en wil je minder? Dan is de minimiser jouw beha!
4.Balconette: Deze beha’s zijn niet zichtbaar onder bovenkleding met een lage neklijn. De cups hebben meer een halve cirkelvormige vorm, met de rechte lijn langs boven. De bevestiging van de schouderbandjes wordt meer naar de buitenkant geschoven.
5. Sportbeha: Deze beha’s zijn meestal gemaakt van stevige elastische stoffen. Hun doel is de borsten zo onbeweeglijk mogelijk te houden tijdens het sporten. Sportbeha’s hebben meestal geen baleinen of beugels, vaak bevatten de cups meer stof dan een ander model in dezelfde maat.
6. Siliconen plak beha: Deze beha’s zijn in de vorm van twee siliconen cups die de borsten bij elkaar duwen. Deze plak beha’s hebben een strapless functie.
7. Plak beha tape: Deze beha’s zijn in de vorm van twee halve maantjes en liften de borsten van bovenaf. Deze plak beha’s hebben geen bandjes en hebben een strapless functie.

Bron: Wikipedia

Beeld: Marks & Spencer

Share This

About the author