Petitie tegen body-beha Victoria’s Secret

Petitie tegen body-beha Victoria’s Secret

Berichtte ik gisteren nog over de jaarlijkse show van Victoria’s Secret met maar liefst dit jaar twee Fantasy Bra’s, nu heb ik iets minder leuk nieuws over dit immer populaire Amerikaanse merk. De Victoria’s Secret Angels trainen altijd wekenlang voordat de grote jaarlijkse show plaatsvindt en dat is te zien, ze zien er altijd topfit uit. Maar de nieuwste campagne werd niet door iedereen gewaardeerd. En terecht.

Petitie tegen body-beha

De campagne van het bekende lingeriemerk gaat over de body-beha. Op de billboards zijn de modellen te zien, waarbij ‘The Perfect Body’ is geschreven. Dit schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat er alleen maar slanke, afgetrainde lichamen op de foto te zien zijn en de gemiddelde vrouw er zo niet uit ziet. Vrouwelijke studenten van Leeds University, Frances Black, Gabriella Kountourides en Laura Ferris, zijn nu zelfs een petitie tegen Victoria’s Secret gestart.

Pijnlijk en onzeker

“Een merk als Victoria’s Secret is enorm populair onder jonge vrouwen. Deze campagne is pijnlijk en zorgt ervoor dat veel vrouwen nog onzekerder raken over hun eigen figuur”, stelt de 22-jarige student Frances Black, die de petitie opzette.Het doel van de petitie is dat het lingeriemerk de onverantwoordelijke marketing voor hun nieuwe beha-lijn rechtzet. Tot nu toe zijn er ruim 1.800 handtekeningen verzameld.

Teken ook!

Victoria’s Secret heeft nog niet gereageerd op alle negatieve reacties. Maar ik denk dat het goed is dat dit merk zich eens bezint op de boodschap die zij uitstralen naar alle jonge vrouwen. Het is niet realistisch dat iedere vrouw maat 34 heeft en waarbij je als ze loopt je de ribben kunt tellen. Dit draagt niet bij aan zelfvertrouwen en dat is vaak waar het jonge vrouwen al zo ernstig aan ontbreekt. Ik hoop dat Frances veel handtekeningen ophaalt, tot nu toe zijn het er al 25.000! Waaronder ook die van mij.

Share This

About the author