Paris Fashion Week: lingerie en Dior

Paris Fashion Week: lingerie en Dior

Op de modeweek in Parijs viel de presentatie van de Belgische ontwerper Raf Simons op. Op het binnenplein van het Louvre liet hij een heuvel van vierhonderdduizend blauwe bloemen bouwen voor de voorstelling van zijn lente- en zomercollectie voor Dior.

Dior smokingjasje

Voor zijn nieuwe collectie liet Simons zich inspireren door Victoriaans ondergoed. Dat combineerde hij met doorschijnende organza-jurken of het traditionele zwarte Dior smokingjasje. Een zeer smaakvol geheel, dat hoge ogen gooide bij de afgereisde modejournalisten en bloggers van over de hele wereld. Een mooier geheel kan je je bijna niet voorstellen in een blauwe bloemenzee. De Dior-collectie wordt dan ook getipt door kenners als een van de beste collecties van de haute couture voor dit najaar.

Paris Fashion Week

Vorige week stond Parijs, hoofdstad van Frankrijk maar ook van de mode, in het teken van fashion. De Paris Fashion Week kun je voor het gemak opdelen in drie categorieën: de mannenweek, de damesweek en de haute couture week, waarbij de meest in het oog springende en verrassende creaties voorbij komen.

Vorige week werden de laatste modeshows gehouden. Nu zijn de internationale modeweken weer voorbij en moeten we weer wachten tot het voorjaar van 2016 voor nieuwe shows van de grote ontwerpers... dat wordt een lange winter!

Bron: De Morgen

Beeld: VTM

Share This

About the author