Onmisbaar: babydoll

Onmisbaar: babydoll

Als je aan lingerie denkt, dan gaan je gedachtes niet meteen uit naar spannende nachtsetjes. Wat zonde! Want ook nachtmode behoort tot de lingerie – de komende tijd zullen we dan ook meer tijd en aandacht gaan besteden aan deze vorm van lingerie. Want waarom zou je slapen in een pyamabroek, een oud shirtje en sokken als je die items ook zo bij het oud vuil kunt stoppen en kiest voor een mooie babydoll?

Babydoll

Een babydoll is een kort, mouwloos, nachthemdje of negligee. Soms heeft het voorgevormde cupjes die een bralette worden genoemd zodat je een mooi decolleté krijgt. Aan de bralette is een losvallend rokje bevestigd die ergens stopt tussen je navel en je dijen. Vaak is een babydoll mooi versierd met kantjes, applicaties en vaak met spaghettibandjes. Een babydoll kan van alles gemaakt zijn: zijde, chiffon, nylon, soms van katoen en net als lingerie komen babydolls in allerlei maten en kleurencombinaties.

Geschiedenis

Hoe oud is de babydoll? De babydoll verkreeg voor het eerst wereldfaam in 1956 door de film Baby Doll. Daarna was de babydoll een wat minder lot toe bestemd, het lieflijke jurkje werd het favoriete kledingstuk van grungezangeressen als Courtney Love en Kat Bjelland. Nu is het wel weer redelijk goed gekomen met de babydoll. Het kledingstuk wordt nu vaak als erotiserend gezien maar behoort nu wel volledig tot de wereld van de lingerie. En ja, sexy zijn en blijven ze. Je benen staan in de spotlight en je borsten worden prominent getoond. Vintage babydolls zijn nu helemaal hot, zeker de exemplaren uit de jaren zestig en zeventig.

De babydoll maakt ook steeds vaker deel uit van bruidslingerie. De babydoll is een stuk betaalbaarder dan een bruidskorset en de koper heeft vaak een grotere keuze uit de veelheid van patronen en kleuren.

Bron: Wikipedia

Beeld: Vie Couture – Victoria’s Secret

Share This

About the author