Nieuwe swimwear kopen? Zes tips

Nieuwe swimwear kopen? Zes tips

Deze week komen er zomerse temperaturen voor in ons land, dus nu wordt het echt tijd om die ene perfecte bikini of dat prachtige badpak te bemachtigen. Maar hoe pak je jouw shopping moment voor nieuwe swimwear aan, zodat je snel de juiste swimwear vindt en met een goed gevoel in je nieuwe bikini kan paraderen op het strand (of in de achtertuin). Veel plezier met het kopen van jouw nieuwe swimwear!

1. Vrije dag

Koop je bikini of badpak als je een dag of een dagdeel vrij bent. Natuurlijk kun je ook snel na werktijd even bij de eerste de beste modezaak naar binnen rennen, maar grote kans dat je of niets vindt of met de verkeerde maat/kleur/pasvorm thuis komt. Neem er dus gerust even de tijd voor en loop je niet tegen De Perfecte Bikini aan, dan is het tijd om naar huis te gaan.

2. Niet online kopen

Sommige items koop je niet online. Of je moet toevallig het setje al in de juiste maat bij de winkel hebben gepast, maar neem hem dan ook gelijk mee in de desbetreffende winkel. Op een scherm kun je absoluut niet beoordelen of een bikini past bij jouw lichaam. De kleur ziet er op het scherm misschien erg mooi uit, maar in het echt kan hij echt lelijk afsteken bij jouw huid.

3. Curves etc.

Zoek een bikini of badpak uit dat het accent legt op jouw sterke punten. Ook al vind je andere bikini’s nog zo mooi, als ze een crime zijn voor je figuur moet je er echt vanaf blijven. Een D-cup wordt niet vrolijk van een triangel top en een superslank figuur wordt niet geflatteerd met een hoog opgesneden heupbroekje.

4. Vergelijken met je beha

Jij hebt vast ook een beha die zo lekker zit dat je amper voelt dat je hem omhebt. Probeer een bikinitop te vinden die net zo lekker zit als jouw favoriete beha.

5. Shop met vriendinnen

Lees: eerlijke vriendinnen! Je hebt niets aan ja-knikkers of ‘vriendinnen’ die niet durven toe te geven als iets je heel slecht, maar ook erg mooi staat. Dus neem een paar eerlijke exemplaren mee als je gaat winkelen. Pret verzekerd en zo kunnen jullie elkaar mooi over die onzekerheid heen helpen.

6. Negeer de spiegel

Geen vrouw past graag bikini’s en vind je het gek met dat vervelende tl-licht in de paskamers die je er altijd onvoordelig/dik/flets/wit uit laten zien. Zelf ben je je strengste criticaster, houd dat voor ogen.

Bron: Huffington Post
Beeld: “Xcalak sunrise1” by Gamweb – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
Share This

About the author