Musthave: de bustier

Musthave: de bustier

Wat je absoluut in je lingerielade hebt liggen zijn standaard beugelbeha’s, vast een paar t-shirt beha’s, waarschijnlijk ook wel een paar push up beha’s en natuurlijk twee sportbeha’s voor de sportieve momenten. Als je een fashionista bent, ligt daar sinds kort vast ook een soft beha tussen. Wil je helemaal on trend zijn, dan ontbreekt er nog maar een beha in jouw lade die je deze zomer absoluut moet dragen. Waar heb ik het over? De bustier natuurlijk!

Welgevormd lijf

Jarenlang zagen we de bustier nergens voorbij komen. Diep weggestopt in het afvoerputje van de mode. Maar inmiddels lijkt deze crisis voorbij en zien we de bustier steeds meer terug bij designers en ook bij de grote modehuizen. Wat is een bustier eigenlijk? Het is net geen beha, maar het is ook geen corset. Het is echt een tussenin model. Aan de onderkant zit een extra laag ter ondersteuning, die je middel op het subtiele manier vorm geeft zonder dat het pijnlijk wordt zoals bij een corset wel het geval is.

De bustier is een trend die niet voor iedereen is weggelegd. De bustier is eigenlijk al ontzettend oud, een eeuw geleden werd hij namelijk al gedragen. Deze zomer zien we de bustier niet alleen terug in de lingerie, maar ook in de reguliere mode. Wat beide versies gemeen hebben, is dat een bustier vaak zeer gedetailleerd is uitgevoerd en strak zit. Daarnaast is een bustier ook nog eens kort, wat je figuur enorm accentueert en in de meeste gevallen ook zeer vrouwelijk oogt.

Pastel en kant

Laat je net als bij het kopen van een gewone beha leiden door de cupmaat en hoe hij zit. Dat is en blijft het belangrijkste. We zien de bustier deze zomer veel uitgevoerd in lieve pasteltinten met kant, maar ook in mooie bloemenprints of in gedurfde grafische prints.

Beeld: H&M

 

Share This

About the author