Must see: 100 jaar lingerie in amper drie minuten

100 jaar mode, 100 jaar zwembroeken en nu ook…. 100 jaar lingerie! De site mode.com maakt vaker de zogenaamde ‘100 jaar’ filmpjes en ditmaal was het de beurt aan lingerie!

In amper drie minuten wordt je meegenomen letterlijk op reis door de geschiedenis van de lingerie. In de afgelopen 10 jaar maakte lingerie heel wat mee en die ontwikkelingen worden op een grappige manier verfilmd in dit korte geschiedenislesje op You Tube. Allereerst beginnen we in 1915 ingetogen en netjes i wit katoen, in de jaren twintig worden de outfits al wat wulpser en dat groeit eigenlijk alleen maar tot aan de jaren vijftig. Na de oorlogsjaren draait alles om silhouet en figuur en gaan we massaal voor het corset.

Behaverbranding

De jaren vijftig beleven we door middel van baby dolls en in de jaren zestig zien we er wild uit in onze panterprint – en staken we massaal onze beha’s in de brand als daad van protest. In de jaren tachtig gaan we weer wulps, compleet met big hair do, en de hoog opgesneden kleding, een trend die we nu op dit moment weer zien op Instagram: alle celebs postten massaal foto’s van hun tigh brow. Gemist? Lees dan even onze blog van begin deze week en je bent weer helemaal bij.

Zelfvertrouwen is sexy

En het filmpje eindigt in het nu, en niet zomaar: het model schopt het kamerscherm omver en daar komen hele andere modellen tevoorschijn – gelukkig kan dit nu allemaal ook in 2015. Een transgender in lingerie, een dame met een lichamelijke beperking in een pittig setje en een donker plus size model: wat is er tot nu toe veel bereikt in de lingerie en hopelijk zal deze trend zich alleen maar doorzetten de komende jaren. Zelfvertrouwen is altijd sexy!

Bekijk hieronder het filmpje op You Tube zelf.

 

Share This

About the author