Marlies viert 50ste verjaardag met feministische film

Marlies viert 50ste verjaardag met feministische film

Nederlands bekendste lingerieontwerpster, Marlies Dekkers, vierde vorige week haar vijftigste verjaardag in stijl. Voor haar eigen geboortedag liet zij een eigen korte film maken: The Awakening, een ode aan de vrouw en haar innerlijke kracht.

Marlies Dekkers werd eind november 50 jaar en lanceerde tegelijkertijd haar eerste korte film waarin ze haar visie op het hedendaagse feminisme weergeeft. Met dit drie minuten durende werk wil ze het ‘feminiene feminisme’ vieren: voor alle vrouwen op aarde. Als dat geen steun in de rug is!

Korte film over feministisch nalatenschap

‘The Awakening gaat over het feministisch nalatenschap dat Marlies wil opbouwen voor vrouwen’, aldus Cloudfactory, de creatieve studio dat meewerkte aan de film. ‘De film is een experiment rond de vrouwelijke kracht, over vrouwen die hun eigen sterkte vinden.

The Awakening: feminisme 3.0

‘Samen kunnen we de stereotypen ontmantelen die al veel te lang onze samenleving domineren, dat wij vrouwen niet de skills, intelligentie of het lef zouden hebben om dingen te bereiken’, zei Dekkers zelf over de korte film. ‘Het enige wat we nodig hebben is een female forward mindset: vrouwen die begrijpen dat gelijkheid niet afhangt van externe factoren, passief ontvangen of agressief verkregen wordt. Vrouwen die hun geest trainen om zichzelf krachtig te voelen. Vrouwen die zelfvertrouwen voelen, denken en uitstralen. Niet tegen, maar samen met de man. Uiteindelijk geven we onszelf deze vooruitgang. We zijn de third movement, females moving forward.’

Bron: Knack

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *