Marlies Dekkers neemt je mee naar zinderend Parijs

Marlies Dekkers neemt je mee naar zinderend Parijs

Dit najaar neemt Marlies Dekkers je mee op een magische reis naar het zinderende Parijs van begin twintigste eeuw. De diep-sensuele collectie is geïnspireerd op cultureel icoon en muze Misia Sert.

Deze periode leent zich natuurlijk uitstekend voor een nieuwe collectie: veel warme kleuren met prachtige details zoals we die van Marlies Dekkers gewend zijn. Misia Sert (geboren als Maria Zofia Olga Zenajda Godebska) was een pianiste van Poolse afkomst die in Parijs een artistieke salon had. Ze was met veel artiesten bevriend, en ze poseerde regelmatig voor schilders.

Uitdagende dame uit Parijs

Een uitdagende dame dus die uitstekend als boegbeeld kan functioneren van de nieuwe collectie van het Nederlandse merk. Marlies kiest altijd internationale power vrouwen uit om een seizoen lang als boegbeeld te functioneren voor de nieuwe collectie.

Bevriend met componisten en schilders

Sert startte haar salon in 1903 in Parijs en kreeg al snel inspraak in de Parijse muzikale en artistieke kringen. Stéphane Mallarmé, componist Claude Debussy, en schilders als Pierre-Auguste Renoir, Édouard Vuillard, Félix Vallotton, en Pierre Bonnard waren gasten in de salon. Ze was een vertrouwelinge van Pablo Picasso en Jean Cocteau, een vroege ondersteuner van Serge Diaghilevs Ballets Russes, en een goede vriendin van de ontwerper Coco Chanel.

Geen onbekende dame dus! Waan je even terug in de Parijse kunst scene van het begin van de vorige eeuw en hul je in de warme kleuren van de herfst en de winter.

Bron en beeld: Wikipedia, Marlies Dekkers

 

 

 

Share This

About the author