Marlies Dekkers couturecollectie Jeanne d’Arc

Marlies Dekkers couturecollectie Jeanne d’Arc

Een interessant mailtje vond ik deze week in mijn inbox. Ik kon exclusief  intekenen tot en met zondag op de couturecollectie van Marlies Dekkers van dit najaar. In april kondigde Dekkers al aan dat ze in het najaar een echte couturecollectie zou uitbrengen. In tegenstelling tot haar andere lingerie zou de collectie helemaal met de hand gemaakt worden. In plaats van twaalf minuten, kost het maken van een beha uit deze collectie dan ook vijf uur.

Jeanne d’Arc

De collectie bestaat uit twee beha’s, een string en een body. Alle items zijn geïnspireerd op het verhaal van Jeanne d’Arc, de vijftiende-eeuwse heldin en heilige. Zij was volgens Marlies Dekkers een sterke vrouw die haar hart volgde en risico’s durfde te nemen. Ondanks tegenwerking van anderen leidde ze haar leger naar de overwinning.

Het verhaal doet wel een beetje denken aan het eigen verhaal van de Nederlandse lingeriekoningin. Ook zij ondervond de laatste jaren flinke tegenslagen, door onder andere rechtszaken, teruglopende omzet en zelfs een faillissement. Maar het lijkt erop dat ook voor deze sterke vrouw de overwinning nu weer binnen handbereik is.

Limited edition

Zowel de vrouwelijkheid als de strijdlust van Jeanne d’Arc zijn terug te vinden in de couturecollectie. De ontwerpster werkte daarvoor met rijke, luxe materialen en combineerde die met metalen elementen. Opvallende creaties zijn het dus in elk geval, en dat merk je natuurlijk ook aan de prijs. Die ligt namelijk een stuk hoger dan we van Marlies Dekkers gewend zijn. De bh is bijna 200 euro.. Maar ja, dan heb je dus ook wel echte handgemaakte couturelingerie! Dit lijkt me bij uitstek een lijn voor vrouwen die van kwaliteit en design houden en die natuurlijk geld in hun portemonnee hebben. Ik vind het er erg stoer uitzien, al betwijfel ik of die kettinkjes lekker zitten onder je kleding..

Foto: Marlies Dekkers

 

Share This

About the author