Lingerie wordt vaak gestolen door winkeldieven

Lingerie wordt vaak gestolen door winkeldieven

Winkeldieven hebben het in Groot-Brittannië vooral voorzien op wijn, luxe versnaperingen… en lingerie.

In Groot-Brittannië neemt het aantal winkeldiefstallen steeds meer toe. Vorig steeg het aantal diefstallen met maar liefst drie procent. De waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer 800 miljoen pond. Bovenaan het lijstje van veel winkeldieven staan wijn en andere alcoholica, kaas, vleeswaren, vis en luxe versnaperingen. Supermarkten plakken nu bijna overal een anti-diefstalsticker op, zelfs op kalkoenen en manuka honing.

Lingerie favoriet van winkeldieven

Lingerie, wijn en verse vleeswaren staan in de absolute top 10 als het om geliefde artikelen van winkeldieven gaat. Maar ook accessoires, riemen en oorbellen, schoenen, make-up, zonnebrillen en tassen worden niet overgeslagen. Deze cijfers en gegevens zijn afkomstig van de Global Retail Theft Barometer.

Uitverkoop en Boxing Day

Gelegenheden waar winkeldieven hun grote slag kunnen slaan zijn bijvoorbeeld de uitverkoop en evenementen als Black Friday, Boxing Day en voor de kerstdagen, waar hoge kortingen worden gegarandeerd door de winkels. Door het hogere aantal bezoekers van de winkels slaan dieven eerder hun slag. Zij worden minder snel opgemerkt tussen alle mensen en de het vaak tijdelijke personeel heeft niet genoeg overzicht om de dieven op te merken. En zo worden de tassen dus steeds meer gevuld.

Maar wie zijn deze winkeldieven nu precies? Volgens het onderzoek gaat het vaak juist niet om arme mensen, maar mensen uit de middenklasse, die koste wat kost hun wat duurdere levensstandaard willen blijven handhaven. En daardoor dus snel neigen naar het stelen van lingerie, wijn en luxere versnaperingen.

Bron: Daily Mail

Beeld: Pixabay

 

 

Share This

About the author