Lingerie: een miljardenindustrie

Lingerie: een miljardenindustrie

Waar twintig jaar geleden ondergoed een nichemarkt was in modeland, is dat allang niet meer zo. Inmiddels worden er jaarlijks miljarden dollars omzet gemaakt in de lingeriewereld, aldus de Euromonitor. het jaar 2014 was namelijk goed voor een wereldwijde miljardenomzet op de lingeriemarkt van 110 miljoen dollar.

Miljardenindustrie

Metro Nieuws wijdde er begin deze maand al een artikel aan: hoe de lingerie van het ondergeschoven kindje van de mode opeens voorop staat en miljarden dollars aan omzet binnensleept. Laten we eens beginnen bij het land van de dollar, Amerika. Er is bijna geen land ter wereld waar lingerie het zo goed doet en waar steeds meer merken als paddenstoelen de grond uitschieten en de miljardenindustrie zo makkelijk haar geld verdiend.

Victoria’s Secret

Hier koop je niet even snel een beha in een tuttige winkel: lingerie kopen is hier een ware belevenis. Bezoek eens een Victoria’s Secret winkel als je er bent: de sfeer kun je ook in Nederland een beetje proeven in het filiaal op Schiphol. Alles uitgevoerd in roze en zwart, met ondergoedlaatjes en prachtige accessoires kun je je te buiten gaan aan sexy lingerie, die we ook eens te zien krijgen in de jaarlijkse modeshow met de bekende Angels. Marketingtechnisch een hit. Ook andere merken stralen deze luxe boudoiruitstraling uit, met als koploper merken als Agent Provocateur en La Perla.

Veel merken werken onder licentie bij grotere bedrijven, die vervolgens hun lingerie goedkoop laten vervaardigen in landen als China. Niet alleen is het daar goedkoper om lingerie te maken, maar ook de technische kennis is daar van hoog niveau plus de vereiste bijbehorende apparatuur om het kleinood te kunnen maken.

Bekende koppies

Ook zijn we onze lingerie anders gaan dragen. Comfort is nu belangrijker en sexy en we vinden het ook steeds belangrijker hoe we er in onze vrije tijd en ‘s nachts bijlopen (en liggen), wat ook weer voor een enorme impuls heeft gezorgd voor de nachtmode. En dat steeds meer bekende gezichten goed verkrijgbare lingerie showen, al dan niet met een eigen lijn, helpt ook mee in de popularisering van ondergoed als miljardenindustrie.

Bron: Metro Nieuws

Beeld: Agent Provocateur via Twitter

Share This

About the author