Komen onze beha’s straks uit de 3D-printer?

Komen onze beha’s straks uit de 3D-printer?

Je hebt er wel eens na gedacht na weer een vermoeiende winkelsessie of een miskoop: kon je maar je eigen beha laten maken! Binnenkort wordt dat misschien wel de werkelijkheid en komen onze beha’s uit de 3D-printer…

Met lingerie van Mesh wordt iedere vrouw een Muze.Mesh begon als afstudeerproject van Lidewij van Twillert aan de Technische Universiteit Delft. Lidewij wilde afstuderen met een project waarbij haar visie realiteit zou worden: de mode meer diepgang en waarde geven door techniek te integreren. Ze vond dit in het gebruiken van 3D bodyscans en 3D printen voor kleding. En bij welke kleding is het nu het meest van belang dat deze goed past? Juist, lingerie!

Allemaal kleine driehoekjes

De naam ‘Mesh Lingerie’ komt van het bestandsformaat waarin 3D scans worden aangeleverd. Deze zijn opgebouwd uit allemaal kleine driehoekjes: een mesh structuur. Ingescand worden maakt je dus automatisch tot een ware Mesh Muze.
Het geld is nog niet helemaal rond, want de bodyscan en 3D-printer die de Delftse Lidewij van Twillert wil gaan inzetten om voor elke vrouw een beha op maat te kunnen gaan maken, is duur. Ze zullen dus niet vanaf volgende week al in de maak zijn, maar in de toekomst kan dit initiatief best slagen, als Van Twillert genoeg financiële ondersteuning gaat krijgen.

Driedimensionale beugels

Mesh Lingerie, het label van Lidewij, is steeds meer in de media dus misschien kunnen we binnenkort echt beha’s uit de 3D-printer bij haar bestellen. Het unieke aan de beha’s die Mesh Lingerie maakt, zijn de beugels. Die zijn bij andere beha’s tweedimensionaal, maar bij Mesh Lingerie zijn ze driedimensionaal. Daardoor zitten ze beter om je lichaam heen, zonder te knellen, schuren en prikken. Over de driedimensionale beugel heen komt de stof van de beha.

Om een beha op maat te maken, doet Lidewij een bodyscan waarbij je borsten worden gescand. Op basis van die scan worden jouw persoonlijke driedimensionale beugels geprint met een 3D-printer. Lidewij, die een passie voor mode heeft maar niet voor niets aan de TU Delft is afgestudeerd, maakt er dan een mooie beha van.

Beha op maat zit altijd perfect

Een beha op maat van Mesh Lingerie uit 3D-printer wordt niet erg goedkoop. Een 3D-geprinte beha zal naar ongeveer een paar honderd euro gaan kosten. Maar dan heb je dus ook wel een beha die voor jouw lichaam op maat gemaakt is, en die dus altijd perfect zit: word deze droom dan toch eindelijk werkelijkheid?

Bron en beeld: Mesh Lingerie

Share This

About the author