Jij hebt een Perfect Body!

Jij hebt een Perfect Body!

Victoria’s Secret en de Perfect Body campagne: we hebben er al eerder over bericht en ook over de ferme reacties die deze campagne uitlokte. De campagne van het bekende lingeriemerk ging over de body-beha. Op de billboards waren de modellen te zien, waarbij ‘The Perfect Body’ stond geschreven. Dit schoot toen al bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat er alleen maar slanke, afgetrainde lichamen op de foto te zien zijn en de gemiddelde vrouw er zo niet uit ziet.

Vrouwelijke studenten van Leeds University, Frances Black, Gabriella Kountourides en Laura Ferris, startten een petitie tegen Victoria’s Secret – en met succes. Meer dan 33.000 mensen (!) tekenden de petitie, waaronder wij, waarin het merk werd opgeroepen de campagne te staken, wat Victoria’s Secret uiteindelijk ook deed. Lingeriemerk Curvy Kate maakte een parodie op de foto van Victoria’s Secret als onderdeel van de Star in a Bra competitie. Ze hulden deelnemers aan de wedstrijd in hun eigen lingerie en maakten dezelfde foto als Victoria’s Secret, maar gaven in het onderschrift aan dat elk lichaam perfect is. Zo kan het ook!

Jij hebt een Perfect Body!

Het Amerikaanse lingeriemerk en plus size clothing Lane Bryant neemt Victoria’s Secret ook op de hak, maar dan met een video, die geplaatst werd met de hashtag #ImNoAngel: een verwijzing naar de angels van Victoria’s Secret. De video ging al snel viral op social media en lokte niet alleen veel positieve reacties van vrouwen uit maar ook van mannen. Het spotje was volgens Lane Bryant puur om het woord ‘sexy’ te herdefiniëren. Sexy komt volgens het merk in alle soorten en maten… en dat is zo waar! Niet alleen maat 0 is sexy en vrouwelijk, vrouwen komen in alle soorten en maten en ook jij hebt de Perfect Body!

Bron: NY Daily News

Beeld: Lane Bryant

 

Share This

About the author