Handboek: maak je eigen lingerie

Handboek: maak je eigen lingerie

Lingerie maken is een apart modevak, met veel eigenschappen die niet voorkomen bij het maken van bovenmode. Neem bijvoorbeeld een vrouw met kledingmaat 42/44 en B-cup.

Deze vrouw heeft een ‘lingerieprobleem’ en kan in gewone lingeriewinkels vaak moeilijk slagen voor een leuk setje.

Handboek voor het zelf maken van ondermode

Goed nieuws! Met het Handboek lingerie ontwerpen en creëren zijn deze problemen verleden tijd. Want dit probleem kun je zelf oplossen. Met de uitgebreide informatie in dit boek kan je zelf een basistekening in je eigen maten creëren. Daarnaast lees je welke lingeriestoffen te gebruiken zijn en is het boek rijkelijk voorzien van voorbeelden en overige informatie voor het zelf maken van lingerie.

Vanaf 1995 doceert de auteur, ‘La Lopez’, lingerieonderwijs aan leraressen van modevakscholen. Een echte kenner en ervaringsdeskundige dus. Ben je geïnteresseerd in lingerie en wil je hierover in korte tijd zo veel mogelijk leren, dan mag dit boek niet bij jou thuis ontbreken. Met deze kennis ben je in staat zelfstandig te werken, in je eigen tijd en je eigen tempo.

Zelf lingerie maken

Deisy M. Rosa Lopez is gespecialiseerd in het maken van lingerie en badmode op maat voor vrouwen die in de reguliere zaken niet kunnen slagen. Onder de naam Amorette Bodyfashion heeft zij een eigen collectie ontworpen. In deze collectie zijn de belangrijkste maten, zoals onderwijdte, bustediepte, busteomvang en heupwijdte, afgestemd op de door Deisy Lopez opgedane ervaring en anatomische verschillen in het (vrouwelijke) figuur.

Dankzij de toepassing van ‘tussenmaten’ en door rekening te houden met pasvormcorrecties (maat- en patrooncorrecties per ontwerp en figuurcorrecties) is de pasvorm van haar collectie heel goed afgestemd op de Nederlandse vrouw.

Handboek ontwerpen en creeeren van lingerie, D.M. Rosa Lopez, 95,00 euro, te koop via o.a. bol.com

Share This

About the author