Frans lingeriemerk Eres brengt eerste hoed uit

Frans lingeriemerk Eres brengt eerste hoed uit

Het Franse merk Eres dat normaal lingerie en badmode voor vrouwen verkoopt, heeft als verrassing haar eerste hoed uitgebracht, samen met het geroemde Franse hoedenmerk Maison Michel.

In een persbericht meldt Eres dat de capeline hoed geïnspireerd is op Belle de Jour: een Frans drama uit de jaren zeventig. De hoed is gemaakt van kant uit Calais, en de brede rand bevat daarnaast garen van paardenhaar die zorgen voor extra stevigheid. Het kanten mode-item vormt een aanvulling op de Honoré bodysuit: het hoogtepunt uit de nieuwste herfstcollectie van Eres die ook is gemaakt van zwart kant. Met deze samenwerking vervaagt Eres de grens tussen lingerie en prêt-à-porter.

Eres x Chanel

Eres heeft naar eigen zeggen gekozen voor een samenwerking met Maison Michel omdat de hoedenmaker staat voor vakmanschap, traditie en creativiteit. Maison Michel werd in 1936 opgericht in Parijs en is sinds 1996 eigendom van Chanel. Als dat geen klinkende naam is om mee samen te werken… Dus met deze hoed haal je een stukje exclusiviteit in huis waar je u tegen zegt.

Het merk Eres werd in 1968 opgericht als badmodemerk en lanceerde 30 jaar later haar eerste lingeriecollectie. Vandaag de dag heeft het merk rond de 50 winkels in Europa en de Verenigde Staten, en 300 verkooppunten wereldwijd.

Voor zo’n stukje top design betaal je natuurlijk een lieve prijs. De hoed, die het Franse lingeriemerk ontwierp samen met Maison Michel is vanaf nu voor 630 euro verkrijgbaar zijn in alle Eres boetieks.

Bron: Fashion United

Beeld: Eres

Share This

About the author