Een houten onderbroek, pas op voor splinters?

Een houten onderbroek, pas op voor splinters?

Het klinkt als een bizar idee: een houten onderbroek aan je bibs. Het lijkt nou niet bepaald comfortabel en wie wil er nou splinters in het achterwerk?

Gelukkig is daarvan absoluut geen sprake. De houten onderbroeken (en hemdjes) zijn een uitvinding van het Haagse bedrijf Saint Basics. Het bijzondere is dat het ondergoed gemaakt wordt van vezels van Eucalyptushout. Dit hout word in Oostenrijk verwerkt tot vezels waarna er garen van worden geweven.

Milieuvriendelijk

Het interessante aan dit materiaal is dat het veel milieuvriendelijker is dan katoen. Zo is er voor de productie van Eucalyptusbomen vijf keer minder landoppervlak nodig dan voor de katoenteelt. Daarnaast worden er veel minder pesticiden en kunstmest gebruikt en je hebt er veel minder water voor nodig: 200 liter water voor één kilo eucalyptusvezels tegenover zo’n 10.000 liter voor één kilo katoen. Het milieuvriendelijke hout wordt ook wel gebruikt voor dekbedden ter vervanging van dons

Planetfem - houten onderbroekBelangrijkste vraag is dan nog: hoe zit het? Daar valt niet over te klagen. Het materiaal is bijzonder zacht en comfortabel en bovendien van hogere kwaliteit dan katoen. Ook het onderhoud valt mee: schuren en beitsen is er niet bij. Je gooit je houten ondergoed gewoon bij de normale was. De houten onderbroek is dus net zo comfortabel als de katoenen tegenhanger.

Ben je milieubewust en lijkt het je wel wat dan kan je de slipjes bestellen op de website van Saint Basics. Voor heren zijn er boxers van hetzelfde materiaal.

Fotocredits: Saint Basics
Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *