Durf jij zonder beha over straat?

Durf jij zonder beha over straat?

Kate Middleton, de vrouw van prins William, verscheen zonder beha bij de wereldpremière van de nieuwe James Bond-film Spectre. Internet was al snel te klein en iedereen dook meteen bovenop het nieuws. Maar is dit wel echt nieuws?

Wat zou het uit moeten maken dat je als vrouw verkiest om zonder beha door het leven te gaan? Nu wordt natuurlijk iedere stap van een beroemdheid breed uitgemeten in de pers en al helemaal als de dame in kwestie een toekomstige koningin is. Maar wat maakt het uit dat zij, en met haar vele vrouwen, er wel eens voor kiezen om een dag zonder beha door te brengen?

Zonder beha op straat: ja of nee?

Want als we er heel neutraal naar gaan kijken, dan zijn borsten helemaal niet gek. Immers, de helft van de wereld heeft ze. Maar de beha en de vrouw gaan al heel lang samen en de relatie is niet altijd even hartelijk geweest. In de jaren zestig verbrandden vrouwen hun beha massaal in de strijd om gelijke rechten en de groeiende emancipatie. Maar jaren later dragen we massaal toch weer een beha en zijn we bijna bang om ons op straat te vertonen zonder beha.

Onder sommige kledingstukken, waaronder een jurk waar een ontsierend beharandje aan de achterkant echt niet gewenst is, net als de jurk van Kate, staat het gewoon niet mooi als je een beha aan hebt. Als je de ondersteuning niet hard nodig hebt en je je zelfverzekerd genoeg voelt, dan is de keuze snel gemaakt en blijft de beha mooi een dag in de lade liggen.

Hoe kijken jullie er tegenaan? Durf jij op straat te lopen zonder dat je een beha aan hebt? Of voel je je daar niet gemakkelijk bij?

Bron en beeld: Daily Mail

Share This

About the author