Durf jij nog een string te dragen?

Durf jij nog een string te dragen?

Een trend die al een tijdje gaande is, blijkt nu blijvend te zijn. In de jaren negentig lagen onze lingerielades vol met strings, nu vind je er misschien met moeite nog een paar terug in jouw lingerielade voor die ene gelegenheid waar het echt wel moet. Bij een witte broek. Of die ene strakke jurk. Of misschien draag je wel een string tijdens het sporten. Maar opvallend is dat steeds meer jonge vrouwen ervoor kiezen om inspiratie te halen uit de ondergoedlade van hun oma´s!

Verkoop van strings in vrije val

De NPD Group publiceert ieder jaar in Amerika de verkoopcijfers van ondergoed. Laten we daar eens naar kijken. De verkoop van strings krimpt inmiddels ieder jaar met zeven procent, terwijl de verkoop van hipsters, boxers en al het andere dat super comfortabel zit, met maar liefst zeventien procent! Comfort gaat steeds meer boven de look, lijkt het. Maar als je aan een gemiddelde man vraagt of hij een voorkeur heeft voor een hipster of een string, zal hij negen van de tien keer altijd voor de hipster gaan. Gekleed maakt meer uitdagend, zullen we maar zeggen?

Dag lage taillebroek

Tegelijkertijd zien we natuurlijk ook dat de trend voor de broeken ook enorm is veranderd. Liepen we tien jaar terug allemaal nog met een zeer lage broek waar we dan en masse onze string bovenuit lieten piepen (ieieieie!) nu regeren de broeken met de hoge tailles in de rekken. En daar past ook absoluut een ander soort broekje bij, eerlijk is eerlijk.

Ook valt er volgens het artikel in The Boston Globe nog een andere trend te bespeuren: wij vrouwen gaan steeds vaker ondergoed voor onszelf kopen en denken steeds minder aan de ander (lees: De Man). Comfort komt met rasse schreden terug op het eisenlijstje. Natuurlijk en comfortabel, dat lijken de twee nieuwe toverwoorden te zijn in de lingeriewereld voor jonge vrouwen de komende jaren. Wordt vervolgd…

Bron: The Boston Globe

Beeld: Hunkemöller via Nelly.com

Share This

About the author