Draag jij al duurzame lingerie?

Draag jij al duurzame lingerie?

Lingeriemerken te over, maar hoe staat het met duurzame lingerie? Eerder schreven wij al over lingerie gemaakt van bamboe bijvoorbeeld, maar ook van andere, duurzamere vezels dan bijvoorbeeld katoen.

Het aantal merken dat zich internationaal richt op duurzame lingerie is echt povertjes te noemen, zeker in vergelijking als je kijkt naar kledinglabels en food op kop. Duurzame lingerie, onder andere gemaakt van bamboe, vind je bij het Deense Underprotection en het Franse merk Peau Ethique. Ben je bang voor stoffige sites of louche verkoopkanalen? Nergens nodig voor, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de site van het Franse Peau Ethique. Prachtige, sexy lingerie, van onder andere biologisch katoen. Wie zei er dat duurzame lingerie niet sexy kan zijn?

Net als andere duurzame bedrijven zetten fabrikanten van duurzame lingerie zich niet alleen in voor het milieu door alleen natuurlijke of gerecyclede materialen te gebruiken in hun productieproces. Ook klimaatneutraal produceren is voor producenten van duurzame lingerie een hoog goed en een doel dat vaak wordt nagestreefd.

Ook voor betere arbeidsomstandigheden

Maar er wordt ook gestreefd naar betere arbeidsomstandigheden. Wie herinnert zich niet het instorten van het gebouw van een kledingfabrikant in Bangladesh een paar jaar geleden? Het Deense Underprotection is bijvoorbeeld ook lid van de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke non-profit organisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in onder meer Bangladesh en India.

Duurzame lingerie in ons land

Maar hoe staat het er voor met duurzame lingerie in Nederland? Wij hebben geen voortrekkers op dit gebied en daar valt nog een heel gat te dichten met het buitenland. Een gat in de Nederlandse lingeriemarkt, waar denken wij best plek en ruimte voor is in de winkelstraat en de webshop, wat jullie? Of kennen jullie wel een voorbeeld van een Nederlands lingeriemerk dat duurzaam en biologisch lingerie produceert? Dan horen wij het graag!

Bron: Lingerie Nieuws

Beeld: Peau Ethique

Share This

About the author