Draag een rood slipje op Oudjaarsavond voor liefdesgeluk

Draag een rood slipje op Oudjaarsavond voor liefdesgeluk

Elke vrouw heeft een setje rode lingerie in haar lingerielade. En heb je nog geen rood setje, dan schaf je maar beter een setje aan (wat een goed shopexcuus!). En trek de combi dan vooral aan op Oudjaarsavond, want dan staat je een liefdevol 2016 te wachten….

In het westen en in China is rood een typische feestkleur, die je vooral ziet in de periode rond kerstmis en Nieuwjaar. Dat heeft te maken met de symbolische waarde van de kleur: rood dragen bij de start van het nieuwe jaar zou geluk brengen. In Zuid-Europese landen zoals Italië en Spanje is een rode bh of een rood slipje dragen op oudejaarsavond daarom een must. En in Latijns-Amerika geloven vrouwen dat hen een bloeiend liefdesleven te wachten staat als ze rode lingerie dragen bij de overgang van oud naar nieuw…

Een rood slipje doet wonderen

Volgens psychologen hebben kleuren een invloed op hoe we denken en reageren. Andrew Elliot en Daniela Niesta onderzochten bijvoorbeeld het effect van de kleur rood bij mensen met verschillende culturele achtergronden. En wat bleek? Mannen vonden vrouwen in het rood aantrekkelijker, en vrouwen voelde zich meer aangetrokken tot mannen die een rood hemd droegen of voor een rode achtergrond poseerden. Kortom: iedereen houdt van rood.

Julia in sexy rood

Overal ter wereld is rood de kleur van liefde en passie. Bij ons zijn die twee onlosmakelijk verbonden met seksualiteit, en is rood ook de kleur van verleiding. Rode lippen of schoenen, een dieprode jurk of vurig rode lingerie: het zijn stuk voor stuk symbolen van sensualiteit. De mooiste voorbeelden daarvan vind je in Hollywood. Denk maar aan de rode jurk van Julia Roberts in Pretty Woman of de naakte Mena Suvari op het bed met rode rozenblaadjes in American Beauty.

Bron: Marie Jo
Beeld: Pixabay

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *