De terugkeer van het vintage korset

De terugkeer van het vintage korset

Vorige week verscheen de langverwachte editie van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair met Caitlyn Jenner, voorheen Bruce Jenner, op de cover. De mediawereld stond op zijn kop, wat een prachtige vrouw en wat een prachtige foto sierde de cover van Vanity Fair. Vooral het vintage korset dat Caitlyn droeg, veroorzaakte veel opschudding en sensatie. Het vintage korset is namelijk van het sterrenlingeriemerk bij uitstek, Trashy Lingerie. Het merk kleedt diverse beroemdheden, waaronder Madonna, Reese Witherspoon, Emma Stone en Kim Kardashian.

Vintage korset: hot or not?

Volgens Fast Company heeft Trashy Lingerie sinds de coverfoto van Caitlyn Jenner over klandizie niet te klagen. Een vloedgolf aan bestellingen voor het vintage korset overspoelde het lingeriemerk. Er schijnt zelfs een potentiele koper gebeld te hebben die maar liefst vijfhonderd stuks van het korset wilde bestellen. Hebben we hier te maken met een hype? Het kan natuurlijk alle kanten op: over een paar weken spreekt misschien niemand meer over deze onthullende coverfoto, maar het kan natuurlijk ook zijn dat Jenner de aftrap heeft gegeven voor een nieuwe rage die wereldwijd massaal volgelingen gaat krijgen. Want toegegeven, het vintage korset is een plaatje om te zien!

Marilyn Monroe

Een vintage korset is een ware mode-icoon. Vlak na het verschijnen van de foto werd de foto van Jenner al vergeleken met vergelijkbare foto’s uit de jaren vijftig van Marilyn Monroe in eenzelfde korset. En vintage zien we niet alleen in de lingerie terug, veel sterren spelen hier handig op in, denk bijvoorbeeld aan Dita von Teese die de ene na de andere vintage lingerielijn lanceert.

Ook qua printjes gaan we terug in de tijd, met de geliefde polkadot voorop. Over een tijdje zal een korset eerder regel dan uitzondering zijn in jouw lingerielade denk ik. Niet voor iedere gelegenheid, maar wel voor speciale momenten dat je er op je best uit wilt zien. Allemaal aan het vintage korset dus!

Bron: Vanity Fair, Fast Company

Beeld: Vanity Fair

Share This

About the author