Dag topless dame op pagina 3..

Dag topless dame op pagina 3..

Gisteren stond voor het eerst sinds 1970 in de Britse krant The Sun geen foto van een topless vrouw. Normaal staat op pagina drie van deze krant een dame met ontblote boobs, maar dinsdag stonden er op deze plek alleen twee dames in een bikini. Is de krant gezwicht voor alle kritiek?

Is het nu definitief afgelopen met de topless vrouw in The Sun? Geen commentaar was het antwoord van The Sun. Op de website van de krant zijn ook nog gewoon blote borsten te zien. Maar in de krant van vandaag dus niet. De actiegroep ‘No more page 3’, een initiatief van actrice en schrijfster Lucy Holmes, spreekt van een historisch moment en een belangrijke stap in de aanpak van seksisme in de media.

Op de bres tegen de topless vrouw

De page 3-girl was een idee uit de koker van Larry Lamb, die in 1970 hoofdredacteur was. In de jaren die volgden, zou eigenaar Rupert Murdoch verschillende keren hebben overwogen er mee op te houden. In februari 2013 zei hij, naar aanleiding van een protestactie die was gestart door Lucy Holmes, dat de foto’s op pagina 3 “Zo vorige eeuw” waren, en dat hij daarom overwoog ermee te stoppen. De Ierse editie van The Sun publiceert al sinds augustus van dat jaar geen foto’s van topless vrouwen meer.

Verkoopcijfers

Het antwoord op de vraag of de topless dame weg blijft of weer terugkomt, hangt natuurlijk maar van een zaak af: de verkoopcijfers. Duikelen die naar beneden of blijven zij gelijk, dan vrees ik dat de topless dame weer haar intrede op pagina 3 zal doen. Alle mooie lingeriesetjes en bikini’s ten spijt, sex sells. Ik ben bang dat de droom van Holmes, dat vrouwen niet langer om hun rondborstige kwaliteiten worden gewaardeerd maar eerder worden geprezen om wie ze zijn en wat ze zijn? Keep dreaming lieve Lucy…

Beeld: No more page 3

Share This

About the author