#Bodylove: durf jij in lingerie de straat op?

#Bodylove: durf jij in lingerie de straat op?

Zou jij het durven, in niets meer dan je lingerie de straat op? In Berlijn gingen een aantal vrouwen je voor. Door middel van de ludieke actie #Bodylove pleiten de vrouwen voor acceptatie en tolerantie.

Weg met maat 34 en luciferhoutjes als benen, dat straalt deze campagne uit. Maar heeft het nut? De initiatiefnemer van de actie in Berlijn is de Duitse fotografe-annex-model Silvana Denker. Met haar #Bodylove project trekt ze door heel Duitsland om vrouwen in lingerie en mannen in ondergoed op straat te fotograferen. De bedoeling is dat er uiteindelijk een wereldtournee komt met meerdere happenings als in Berlijn.

#Bodylove op tournee

Weg met de heersende schoonheidsidealen, we laten onszelf steeds meer zien, ook als dat beeld misschien afwijkt van het gangbare ideaal dat heerst in de modewereld. Dit jaar zagen we een heuse trend als het gaat om deze campagne. Van vrouwen met stoma die poseerden voor een kalender tot de #ImNoAngel campagne van Lane Bryant. Steeds meer lijken we ons weg te bewegen van de standaard mooie dame met maat XS, vrouwen komen in alle soorten en maten.

Maar gaat deze campagne, vrouwen op straat sturen, wel werken met het juiste doel voor ogen? Het is ontzettend goed dat er steeds meer bij wordt stilgestaan dat er steeds meer vrouwen zijn die niet voldoen aan de gemaakte idealen, maar vallen de vrouwen die toevallig wel een platte buik en een normale maat hebben dan opeens buiten de boot?

Want zo lijkt het net alsof de slanke dames geen bestaansrecht meer hebben… en dat kan en mag ook weer nooit de bedoeling zijn natuurlijk. Wat denken jullie ervan?

Bron en beeld: #Bodylove

Share This

About the author