Björn Borg x Luca Mainini

Björn Borg x Luca Mainini

Gisteren bespraken wij de nieuwe Björn Borg Swimwear collectie voor de dames in 2015, vandaag besteden we weer eens aandacht aan de mannen. Ook zij kunnen dit seizoen kiezen tussen diverse swimshorts, maar veel leuker zijn de special edition boxer shorts die het Zweedse merk twee weken terug op de markt bracht in samenwerking met de collagekunstenaar Luca Mainini. De Italiaan ontwierp speciaal voor Björn Borg twee verschillende designs die nu terug te vinden zijn op deze stoere shorts. Een leuk cadeau voor de man in je leven!

Mainini

Het is voor Luca Mainini niet de eerste keer dat hij samenwerkt met een groot merk in de fashion industrie. Eerder werkte hij samen met internationale grootheden als Givenchy, Moschino en Anna Dello Russo. Niet de minste namen.

Collages

Hoe zien de shorts er uit? De shorts bevatten motieven die kunst met mode in interactie brengen: surrealistisch en chic tegelijk. Hoe gaat Mainini te werk? Hij selecteert beelden uit modemagazines en als collagemaker lijmt hij ze samen – zo ontstaan er hele nieuwe kunstwerken, die bestaan uit lichaamsdelen, nagellakflesjes, lipsticks en bloemen. Mainini haalt zijn inspiratie uit de oude Hollywood-sterren, maar ook kijkt hij naar de sterren van de Italiaanse B-film uit de jaren zeventig.

Hollywood diva

Mainini: ”Deze producten zijn heel erg ‘ik’. Ik was vrij om te doen wat ik wilde maken en mijn inspiratie komt uit de filmwereld. Ik heb altijd gehouden van vrouwenlichamen en de klassieke Hollywood diva’s. Achter de perfecte façade van rode lippen, een witte effen huid en prachtige nagels schuilt een echte vrouw, een eenzame vrouw. Het was fantastisch om dat gevoel dat leven te wekken in ondergoed, een geheel nieuw canvas voor mij. ‘

Bron en beeld: 7th Man Magazine ‘Velvet Hands’

Share This

About the author