American Apparel: ”Alleen maar echte modellen”

American Apparel: ”Alleen maar echte modellen”

De tijd van de graatmagere lingeriemodellen maatje 32 lijken we al een tijdje voorbij te zijn. De gephotoshopte modellen zijn nog niet helemaal verdwenen, maar steeds meer krijgen gewone vrouwen een plekje tussen de klassieke lingeriemodellen. Een beetje cellulitis en een vetrolletje hier en daar maakt (gelukkig) niet veel meer uit. Helaas lijken enkele merken zich niets van deze trend aan te trekken en willen zij weer terug naar de ‘echte modellen’.

‘Instagram-hoeren’

In een uitgelekte mail van een castingbureau staat dat het Amerikaanse label American Apparel nu eindelijk weer eens echte lingeriemodellen wil, in plaats van ‘Instagram-hoeren’. De kritiek op American Apparel is internationaal niet van de lucht. Het castingbureau heeft wel de volledige verantwoording voor de mail op zich heeft genomen. De directrice meldde dat de inhoud van de mail vertrouwelijk was. De woordspeling ‘Instagram-hoeren’ was slechts een grapje.

American Apparel

De mail zou alleen zijn verstuurd naar mensen met wie ze een persoonlijke relatie heeft, waarin dat soort grapjes volgens haar kunnen. American Apparel zelf heeft dus nooit haar klanten willen beledigen, zegt de directrice er ook nog bij. Ze wil dan ook haar welgemeende excuses aanbieden aan iedereen die zich toch beledigd voelt.

Rebranding

American Apparel is volgens fashioninsiders al een poosje bezig met de rebranding van het populaire Amerikaanse label. Het merk heeft in het verleden vaak lof ontvangen omdat ze normale vrouwen lieten poseren in hun kleding en lingerie. Maar net zo vaak werd het vuur hen aan de schenen gelegd vanwege het inzetten van te jonge modellen, poserend in supersexy outfits. Vandaar dat de CEO van American Apparel nu – naar alle waarschijnlijkheid – alleen nog maar professionele modellen wil hebben die het merk vertegenwoordigen. Dus de ideale lengte en maat lijken opeens weer ontzettend belangrijk te zijn, geheel tegen de trend van de plus size modellen en de gewone vrouwen in. Zonde!

Bron en beeld: The Independent

 

 

Share This

About the author