Al 50 jaar sexy: de Pirelli-Kalender

Al 50 jaar sexy: de Pirelli-Kalender

Hiep hiep hoera, de Pirelli-kalender bestaat vijftig jaar. In dit prachtige overzichtswerk, uitgegeven door Taschen, vind je een compleet overzicht van alle Pirelli-kalenders vanaf 1964 tot aan nu.

Deze Taschen-uitgave is compleet overzicht van alle Pirelli-kalenders vanaf 1964 tot nu, ter viering van de vijftigste verjaardag van deze legendarische en exclusieve kalender.

Met nooit eerder getoonde beelden van achter de schermen, met de niet-gepubliceerde kalender van 1963, een selectie ‘gecensureerde’ foto’s en, voor het eerst te zien – de geannuleerde kalender van 1986 door Helmut Newton.

Annie Leibovitz

Met onder andere foto’s van Richard Avedon, Peter Beard, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Karl Lagerfeld, Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Sarah Moon, Terry Richardson, Herb Ritts, Mario Sorrenti, Bert Stern, Mario Testino en Bruce Weber.

Pirelli de autobandenfabrikant

De Italiaanse bandenfabrikant onthulde in 2015 eerder de tweeënveertigste kalender. De eerste Pirelli-kalender kwam uit in 1963. In de jaren zeventig werd er een aantal jaar geen kalender gemaakt wegens de economische recessie en de olie-schaarste, maar sinds 1984 komt het Italiaanse bandenmerk ieder najaar weer op de markt met een nieuwe kalender voor het nieuwe jaar – met twaalf sexy modellen.

Voor de editie van 2015 werd de kalender vorm gegeven door ex-Vogue Paris Carine Roitfeld en gefotografeerd door Steven Meisel. Naast bekende gezichten zoals Victoria Secret-Angel Adriana Lima en Natalia Vodianova, zagen we ook de twintigjarige half-Nederlandse Gigi Hadid en plus-size model Candice Huffine. Nooit eerder stond er een plus-size model in de Pirelli-kalender

Pirelli – The Calendar. 50 years and more.

Philippe Daverio
ISBN13: 978-3-8365-5175-5
Taal: Engels
gebonden, 520 pagina’s
300 x 300 mm

Onder andere te koop via bol.com voor 49,99

 

Share This

About the author