5x zo houd je je panty heel

5x zo houd je je panty heel

Panty’s zijn soms echt a girls best friend, maar helaas is de vriendschap soms van hele korte duur. Na een dag op kantoor springen de ladders er soms spontaan in.

Hoe voorkom je deze ongemakken en heb je langer plezier van je aanschaf? Planetfem geeft je tips!

  1. Koop een dikkere panty. Als je een panty koopt, let dan op de denier. Heeft hij een dikke denier? Dan zullen er veel minder snel gaatjes en ladders ontstaan. Denier is de meting van je pantydikte. Hoe hoger het deniergetal, hoe dikker de stof is.
  2. Koop een panty met een versterkte naad bij de teen. Goedkope panty’s hebben deze vaak niet, ga daarom altijd een prijsklasse hoger zitten en dan heeft je panty vaak wel een versterkte teen. Hiermee voorkom je dat je aan het einde van de dag je schoenen uitschopt en charmant je grote teen zich heeft ontworsteld uit je panty door een gat.
  3. Koop hem het liefste altijd iets te groot dan te klein. Niets zit vervelender dan een te kleine maat. Heb je normaal maat 38, maar ben je bijvoorbeeld vrij lang? Kies dan eerder voor een panty met maat 42: anders beloop je de kans dat je nieuwe aanschaf veel te klein uitvalt. Bij veel merken staat ook een matenschema achterop, raadpleeg dat en ga altijd voor iets groter dan net goed. Je keuze wordt beloond.
  4. Als pantydraagster knip je je teennagels kort. Lange en scherpe teennagels maken je panty anders eerder kapot. Ook stoppeltjes op je benen houden van het stuk maken van een panty. Smeer je benen van tevoren even in met body lotion bij het laatste probleem, dan maken de haartjes je benen niet stuk.
  5. Als je je panty gaat wassen, was hem dan altijd in een speciaal waszakje en niet zomaar mee met je broeken en shirtjes. Een panty is erg kwetsbaar en zal deze wasbeurt zeker niet heel overleven. Maar was je panty’s altijd apart van je beha’s, want die haakjes en beugels maken je panty geheid kapot.

Beeld: C&A

Share This

About the author