#5 Dutch lingerie Design: Sapph

#5 Dutch lingerie Design: Sapph

Het had weinig gescheeld, of het Nederlandse lingeriemerk Sapph was er drie jaar geleden niet meer geweest. Plagiaatkwesties en teveel ondernemersrisico’s brachten het merk bijna tot het faillissement. Maar Sapph vecht terug en hoe!

Geiligheid

Roland Kahn, de oprichter van Coolcat en ook degene die gaat over de ketens MS Mode en America Today, kocht het merk naar eigen zeggen ‘uit pure geiligheid’. Maar kort na de overname werd Kahn geconfronteerd met een ongelofelijk slecht geleid bedrijf. Kahn moest snel handelen toen hij het merk wilde overkopen, want ook Marlies Dekkers had interesse. Zij was jarenlang verwikkeld in een plagiaatkwestie met Sapph: zij hadden opeens dezelfde bandjes waar Marlies Dekkers zo om bekend stond. Een juridisch getouwtrek volgde en Dekkers werd in het gelijk gesteld.

Rivaliteit

Sapph staat nu weer voor sprankelende en sexy lingerie. Betaalbare setjes met een sexy knipoog, die net even anders dan anders zijn. Luxe, draagcomfort en kwaliteit, dat zijn de nieuwe waarden van Sapph. Met als sterke slogan ‘Sapph always starts a story…’ Naast lingerie voor dames heeft Sapph sinds kort ook herenondergoed dat kwalitatief goed oogt en zichtbaar fijn draagt. En ook de badmode van Sapph zit flink in de lift.

Victoria x Sapph

Zeker nu Sapph sinds kort Victoria Koblenko heeft aangetrokken als gastontwerper, vliegen de lingeriesetjes als warme broodjes over de toonbank. Deze zomer brachten Sapph en Victoria samen een beachlijn uit, dit najaar is het wachten op de speciale Super Sexy Collection, die binnenkort in de schappen komt te hangen. Veel kant, veel doorkijkjes, veel doorzichtig materiaal, dat belooft een warme winter te worden!

Bron en beeld: Sapph via I Love Fashion News

 

Share This

About the author