#5 Beroemde lingeriemodellen: Adriana Lima

#5 Beroemde lingeriemodellen: Adriana Lima

Bekende modellen verbonden en verbinden vaak hun naam (en lichaam) aan spraakmakende lingeriecampagnes. De komende dagen zetten we een paar ultieme lingeriemodellen voor je op een rijtje. Met vandaag: Braziliaans topmodel Adriana Lima!

Adriana Francesca Lima werd in 1981 geboren in Salvador, Brazilië. We kennen haar natuurlijk allemaal als een Braziliaans model en zij is het meest bekend als ‘Angel’ van Victoria’s Secret. Adriana Lima staat in de top 3 voor best verdienende modellen ter wereld. In 2012 werd haar jaarlijkse inkomen door Forbes geschat op $7.3 miljoen in een jaar. In 2014 verdiende zij maar liefst $8 miljoen.

Schoonheidswedstrijden

Op haar vijftiende werd Lima voor het eerst succesvol. Zij had al vele schoonheidswedstrijden gewonnen op de basisschool, maar zij zag een professionele modellen carrière totaal niet zitten. Op de middelbare school wilde haar vriendin zich graag laten inschrijven als model, maar durfde dat niet alleen te doen. Adriana Lima steunde haar vriendin en stuurde het modellenbureau ook foto’s van zichzelf – al snel koos het bureau haar uit. Op haar vijftiende veroverde ze de eerste plek in de Supermodel of the World-competitie van Ford en kreeg een jaar later een contract van Elite Model Management.

Victoria’s Secret

Lima is het meest bekend van haar werk voor Victoria’s Secret. Haar eerste modeshow liep ze in 1999, en sinds 200 als Angel staat ze op bijna iedere show. In 2003, 2007 en 2008 opende zij steeds de Victoria’s Secret-show. In 2008 droeg ze tijdens de Victoria’s Secret-modeshow de ‘Fantasy Bra’, een beha die meer dan 1 miljoen euro kostte. In de Victoria’s Secret Fashion Show 2014 droeg ze één van de twee Fantasy Bra’s met een waarde va maar liefst 2 miljoen euro.
Adriana Lima was getrouwd met de Servische basketballer Marko Jarić en samen hebben zij twee dochters. In 2014 ging het paar echter uit elkaar.

Beeld: “Cannes 2015 22” by Georges Biard. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Share This

About the author