#4 Beroemde lingeriemodellen: Cindy Crawford

#4 Beroemde lingeriemodellen: Cindy Crawford

Bekende modellen verbonden en verbinden vaak hun naam (en lichaam) aan spraakmakende lingeriecampagnes. De komende dagen zetten we een paar ultieme lingeriemodellen voor je op een rijtje. Met vandaag: Cindy Crawford!

In 2000 zwaaide ‘Cindy C’ definitief af in de modellenwereld, maar nog steeds is zij een icoon en een van de supermodellen van de jaren negentig. Zij zorgde er persoonlijk voor dat een standaard knap Amerikaans meisje niet uitgedost hoeft te zijn met lange blonde manen en blauwe ogen. Nee, ook brunettes met reebruine ogen en een moedervlek op de bovenlip konden het summum worden van Amerikaanse schoonheid. Zelf Prince schreef een song voor haar, Cindy C.

Beauty met brains

Cynthia Ann (Cindy) Crawford werd geboren in 1966 en was een Amerikaans topmodel. Op haar zestiende werd zij ontdekt tijdens een zomerbaantje en daarna ging het vlug met de jonge tiener uit Illinois. Naast schoonheid had deze beauty ook brains en kreeg zij zelfs een beurs aangeboden om te studeren voor scheikundig ingenieur. Maar na een kwartaal brak ze haar studie al af om zich volledig te wijden aan het worden van een supermodel.

Revlon, Omega en Pepsi

In 1982 woon zij de Elite Look of the Year-award en werd zij een van de meest gevraagde topmodellen ooit. Zij liep niet alleen catwalkshows, maar sloot ook winstgevende contracten met onder andere Revlon, Omega, Kellogg’s en Pepsi. Naast haar modelactiviteiten begaf Cindy Crawford zich ook op de televisie als presentatrice. Begin jaren negentig presenteerde zij voor MTV House of Style en later werkte zij ook voor televisiestation ABC. Exacte gegevens zijn onbekend, maar tijdens haar hoogtijdagen als model en presentatrice verdiende Cindy Crawford ongeveer 10 miljoen euro per jaar en stond zij op bijna iedere cover van bladen als de Vogue, de People, de Harper’s Bazaar, de Elle, de Cosmo en de Allure.

Richard Gere

Cindy Crawford trouwde met filmacteur Richard Gere, een huwelijk dat na vier jaar strandde. Later huwde ze met Rande Gerber. In 1999 beviel ze van een zoon, Presley Walker. In 2001 kreeg het paar een dochter, Kaia Jordan.

Beeld: “CindyCrawfordOct09” by Ian Smith. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Share This

About the author