#1 Bekende lingeriemodellen: Naomi Campbell

#1 Bekende lingeriemodellen: Naomi Campbell

Bekende modellen verbonden en verbinden vaak hun naam (en lichaam) aan spraakmakende lingeriecampagnes. De komende dagen zetten we een paar ultieme lingeriemodellen voor je op een rijtje. Met vandaag: een iconische dame – Naomi Campbell.

Bob Marley en Michael Jackson

Naomi Campbell werd in 1970 geboren in Streatham en is een Brits actrice en topmodel. Wanneer zagen wij Naomi voor het eerst? Al in 1978, zeven jaar oud! In de videoclip ‘Is This Love?’ van de Jamaicaanse reggaelegende Bob Marley. In 1982 was ze alweer te zien in een videoclip: “I’ll Tumble 4 Ya” van Culture Club. En het bekendste werd zij door haar optreden in de clip ‘In The Closet’ samen met Michael Jackson. Michael en Naomi dansen sensueel in deze broeierige clip uit 1991. Maar toen was Campbell al hard aan de weg aan het timmeren als professioneel model.

Ontdekt op straat

Naomi Campbell werd ontdekt op haar vijftiende door een scout van Elite Model toen zij met haar vriendinnen door de wijk Covent Garden liep. Vanaf dat moment ging het hard. In augustus 1988 werd ze het eerste zwarte fotomodel op de cover van het Franse magazine Vogue en brak daardoor een langs voor donkere modellen. Ze werd het eerste en enige topmodel dat de cover van TIME Magazine haalde en behoorde tot de zogenaamde supermodellenclan van de jaren negentig, waaronder ook Claudia Schiffer en Cindy Crawford behoorde.

Boegbeeld van La Perla

En zelfs voor de vijfenveertig jaar oude Campbell is er geen enkele reden om te stoppen met het poseren in lingerie. Begin dit jaar werd bekend dat zij het gezicht zou worden van de nieuwe campagne van het Italiaanse high end lingeriemerk La Perla. Op haar 45ste schittert La Campbell in prachtige campagnefoto’s zoals alleen zij dat kan – en is het moeilijk te zeggen of ze in de jaren negentig zijn gemaakt of een aantal maanden geleden. Prachtig!

Beeld: Naomi Campbell voor La Perla via StyleNews

Share This

About the author