#3 Beroemde lingeriemodellen: Doutzen Kroes

#3 Beroemde lingeriemodellen: Doutzen Kroes

Bekende modellen verbonden en verbinden vaak hun naam (en lichaam) aan spraakmakende lingeriecampagnes. De komende dagen zetten we een paar ultieme lingeriemodellen voor je op een rijtje. Met vandaag: onze Nederlandse trots – Doutzen Kroes!

Friesland

Doutzen Kroes werd geboren in Oostermeer, Friesland op 23 januari 1985. Ze groeide op in Friesland en deed in 2003 examen voor haar havo-diploma in Drachten. Nadat ze was geslaagd, ging het hard met de jonge Friezin. Ze kreeg een contract bij Paparazzi Model Management in Amsterdam en sleepte ze haar eerste opdrachten in de wacht.

Calvin Klein

Aanvankelijk liep ze eerst als model mee in grote modeshows voor onder andere Versace, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Michael Korrs en Viktor&Rolf. Ook was ze het gezicht van twee parfums van Calvin Klein: Eternity en White Label. Maar ze brak definitief door als gezicht van cosmeticamerk L’Oréal. In 2006 werd zij door deze campagne het best betaalde Nederlandse model ooit.

Victoria’s Secret

Een jaar later ontstond de eerste flirt met lingerie toen zij als model onder contract kwam bij Victoria’s Secret. Tot vorig jaar stond ze daar onder contract, maar na onenigheid met het management besloot Doutzen Kroes te breken met haar opdrachtgever. Maar gelukkig heeft ze genoeg te doen, want sinds 2008 hoort zij bij de best betaalde modellen ter wereld. In 2008 kreeg zij zelfs een eigen wassen beeld in de Amsterdamse Madame Tussauds.

Actrice en presentatrice

Soms flirt Doutzen ook met andere vakgebieden. In 2011 had zij een kleine rol in de film Nova Zembla en in 2012 presenteerde zij samen met Jandino Asporaat het Nederlands Film Festival en waar het presentatiepaar de Gouden Kalveren uitreikte.

Ook haar liefdesleven staat niet stil – ze is al een aantal jaren gelukkig met dj Sunnery James en samen hebben zij een zoon en een dochter met wie zij de hele wereld over reizen. Het gezin woont afwisselend in Amsterdam en New York.

Beeld: “Doutzen Kroes 2012 Shankbone 3” by David Shankbone – Eigen werk. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Share This

About the author