#1 Dutch lingerie Design: Marlies Dekkers

#1 Dutch lingerie Design: Marlies Dekkers

Dutch Design doet het goed, ook in de lingeriewereld. Er is bijna geen Nederlandse vrouw die geen beha van haar tekentafel in de lingerielade heeft liggen. Over wie hebben we het? Marlies Dekkers!

Marlies Dekkers werd geboren in 1965 en is een Nederlandse modeontwerpster. Haar doorbraak was haar klassieke Undressed lingerielijn, die nog steeds erg geliefd is en geroemd wordt.

Blotenbillenjurk

Aan de Akademie voor Kunst en Vomgeving St. Joost in Breda studeert zij in 1991 cum laude af . Met haar eindexamenwerk, een ontwerp van een blotebillenjurk werd ze bekend. De blotebillenjurk is een jurk van zwarte, synthetische crêpe de chine met een lage ruguitsnijding en een extreem kort achterpand (vandaar de naam). De jurk maakt inmiddels deel uit van de collectie van het Rijksmuseum.

Undressed

Met subsidie van de overheid zette Marlies Dekkers in 1993 haar lingerielijn Undressed op. Haar creaties zijn vaak te zien in musea. In 1997 werden haar ontwerpen tentoongesteld in de Kunsthal. In 2003 gaf ze een modeshow in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en in 2005 was haar werk te zien in het Museum van Breda.

Na het succes van haar Undressed-lijn volgt er een herenlijn en een badkledinglijn (Sundressed) aan . Later volgde een lijn nacht- en avondkleding (Nightdressed) en zonnebrillen (Sundressed Sunglasses). In 2013 kwam haar onderneming even in zwaar weer terecht. Het modebedrijf werd failliet verklaard, maar kon in een kleinere vorm toch een doorstart maken.

Herkenbare bandjes

De lingerie van Marlies Dekkers herken je direct. De bandjes zijn karakteristiek voor haar beha’s, die een strak lijnenspel verzorgen. Doorkijkjes zie je ook veel bij haar terug en het gebruik van transparante materialen. Drie keer per jaar komt zij nu met een nieuwe collectie en de ontwerpen en kleuren spelen altijd in op de seizoenen en de huidige fashion trends.

Beeld: “Marlies-dekkers-1330447516” by Daniella Gargiulo – Wikiportrait. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Share This

About the author